+381 34 311 333 & 300 771 office@tipoklima.rs

Auto klime

Početna ›› Auto klime
Auto klimeDa bi klima na Vašem vozilu ispravno radila, ona zahteva da je redovno održavate. U redovan servis auto klime spada čišćenje ventilacionih kanala, antibakterijsko čišćenje isparivača klima uređaja kao i zamena polen filtera.
U našem servisu Vam možemo najsavremenijom auto dijagnostikom proveriti freon i ulje bez obzira na tip i starost vozila. Servis auto klime (promena freona) se preporučuje na svake 2 godine. Zamena polen filtera se perporučuje 2-3 puta godišnje.


Redovnim održavanjem auto klime omogućava se njen ispravan rad što podrazumeva čist i svež vazduh u kabini, otklanjanje prašine, masnoće, nikotina, neprijatnih mirisa, bakterija, mikroba...


Prošle godine, od ukupnog broja novih vozila proizvedenih u Zapadnoj Evropi, 85% je bilo opremnjeno klima uređajem. Predpostavka je da će za 3 do 5 godina sva nova vozila biti opremljena fabrički ugrađenim klima uređajem.


Redovan servis i održavanje klima uređaja
Da biste osigurali siguran rad klima uređaja u svom vozilu i sebe poštedeli dodatnih troškova, nophodne su mere održavanja klima uređaja.


Kao što je automobilu potrebno redovno održavanje i servis, kao što su zamena ulja, filtera i redovna kontrola, tako je i klima uređaju potreban redovan servis. Obzirom da klima uređaj nije hermetički sistem, iz njega godišnje u proseku izađe oko 86g rashaldnog sredstva. Nakon nekog vremena, količina gasa koja preostane u sistemu klima uređaja nije dovoljna za pravilno funkcionisanje klima uređaja. U sledećoj tabeli su opisani osnovni servisni poduhvati kako bi se proverilo stanje sistema, rashladni kapacitet i eventualno otklonili potencijalni problemi.


Svakih 12 meseci
Provera ispravnosti:
- Visokog i niskog pritiska
- Izlazne temperature na središnjem izduvnom kanalu u kabini
- Vremena uključenja i isključenja kompresora
- Funkcionalnost ventilatora kondenzatora klima uređaja
- Sistema za raspoređivanje vazduha i unutrašnje cirkulacije vazduha


Vizuelna kontrola:
- Stanje i zetegnutost pogonskog kaiša
- Zaprljanost i oštećenje kondenzatora
- Pretraga za eventualnim curenjem rashladne tečnosti uz pomoć UV sistema

Svaka 24 meseca:
- Zamena filtera sušača
- Reshladnu tečnost R134a isprazniti I reciklirati
- Napuniti klima uređaj propisanom količinom rashladne tečnosti
- Izmeriti izlazne temperature na središnjem izduvnom kanalu u kabini

Potrebna Vam je centralna klimatizacija ili ventilacija za Vaš objekat?
Upešno ste dodali proizvod u korpu.Da završite kupovinu kliknite ovde.Da otvorite korpu kliknite ovde.
x