+381 34 311 333 & 300 771 office@tipoklima.rs

Centralna klimatizacija

Početna ›› Centralna klimatizacija
Centralna klimatizacijaCentralna kimatizacija - odlikuje efikasan sistem koji nudi izuzetnu uštedu energije, jednostavnu i laku instalaciju, i povezivanje sa različitim tipovima unutrašnjih jedinica, što dizajniranje i postavljanje sistema čini jednostavnijim. Specijalizovano je za veće objekte i objekte visokogradnje, javne i ugostiteljske objekte.

Sastoji se od spoljne centralne jedinice ( koje su u rasponu snage od 12 kW do 250 kW ) koja služi za rashlađivanje vode i unutarašnjih ventilokonvektora.

Ovakav sistem najčešće se koristi u kombinaciji sa "kotlom" za grejanje, pa se isti cevovod i ventilokonvektori koriste zimi za grejanje. Unutrašnje jedinice mogu se veoma lako uklopiti u prostor, prateci moderne trendove, sa uređajima koji su kao umetnicko delo, sa plafonskim, kasetnim, podnim, unutrasnjim jedinicama.

Kao i Split i Multi sistemi klimatizacije, VRV sistemi koriste rashladnu tečnost za hlađenje vazduha.

Tečnost za hlađenje se nalazi u spoljnoj jedinici i vrši hlađenje vazduha usmeravajući ga na više ventlatora smeštenih u unutrašnjim jedinicama.

Najčešće se instaliraju sa klima inverterom koji dodaje i DC inverter na kompresoru u cilju podrške varijabilnog rada motora što prouzrokuje i varijabilan protok tečnosti za hlađenje umesto samo uobičajene opcije uklučeno/isključeno.

VRV sistemi se izrađuju u dva tipa. Tip 1 je sa dve, a tip 2 je sa tri cevi.

Tip VRV-a sa tri cevi kao dodatnu opciju ima i mogućnost istovremenog zagrevanja vazduha u određenim prostorijama, dok se u drugim vazduh hladi. U ovom slučaju se iz hlađenih prostorija vruć vazduh koristi za zagrevanje prostorija koje to zahtevaju.

Kod tipa sa dve cevi sve prostorije mogu biti ili samo hlađene ili samo zagrevane.
Iako VRV sistem sa tri cevi ima veću početnu cenu, na duži rok ima i veću efikasnost u radu što utiče na smanjenje ukupne cene klimatizacije.

Potrebna Vam je centralna klimatizacija ili ventilacija za Vaš objekat?
Upešno ste dodali proizvod u korpu.Da završite kupovinu kliknite ovde.Da otvorite korpu kliknite ovde.
x