+381 34 311 333 & 300 771 office@tipoklima.rs

Online shop klima uređaja

Početna ›› Online shop klima uređaja
Online shop klima uređajaDanas se život ne može zamisliti bez klima uređaja u kući, na poslu, u automobilu. Globalno otapanje i promena klime uslovili su takve potrebe, a mi ih samo prilagođavamo kupcima.

Klima uređaji su u komercijalnom smislu poznati preko 50 godina, ali su ipak u poslednjih nekoliko godina postali ekonomski opravdani i prihvatljivi široj populaciji. Krećući se u smeru zadovoljavanja potreba kupaca napravljena su brojna tehnička unapređena, poboljšan je kvalitet uređaja, a zbog masovne proizvodnje smanjena cena. Prema raznim istraživanjima veliki uticaj na produktivnost pojedinca ima temperatura prostora. Optimalna temperatura je oko 20°C, učinak počinje da opada na 22°C, dok iznad 26°C znatno opada.

Pojam klima uređaj ili klimatizacija najčešće vezujemo samo za rashladni sistem. Klimatizacija je mogućnost upravljanja temperaturom, količinom relativne vlage, čistoćom i distribucijom vazduha i shodno tome poseduje sledeće funkcije:

Ušteda energije: Inverter uređaji ne samo da svojom vrhunskom tehnologijom omogućavaju snažno hlađenje i grejanje, već istovremeno znatno smanjuju potrošnju energije. Inverter prilikom uključenja troši 1,2 kW, ali kako postiže željenu temperaturu ta potrošnja se smanjuje i do 0,8 kW - što predstavlja znatnu uštedu.

Hlađenje: klima uređaji pružaju preciznu (digitalnu) kontrolu temperature. Uvek možete stvoriti okruženje u kojem se osećate najbolje, uz izbor prave temperature. Ne samo da stvaraju komfor, već se uz njih osećate svežije i aktivno čak i u najekstremnijim spoljnim uslovima.

Grejanje: klima uređaji mogu pružiti i grejanje. Standardno sadrže toplotnu pumpu koja omogućuje grejanje, pri spoljnoj temperaturi iznad -5 stepeni C. U kvalitetnijim uređajima se nalazi inverter sistem, koji omogućuje grejanje i na temperaturama iznad -15 stepeni. Omogućuje uživanje uz savršeno konstantnu temperaturu tokom cele godine, bez obzira na spoljne uslove. Predstavlja ekološki prihvatljivu alternativu za tradicionalne načine grejanja, zbog toga što energiju spoljnog vazduha (zagrеjanog) prenosi u unutrašnjost prostora.

Prečišćavanje: Uređaji sadrže posebne filtere kao što je healthy filter napravljen od zelenog čaja i koji moze efektivno da eliminise i do 95% kancerogenih supstanci, zatim jonski filter koji sterilizuje i do 99% bakterija. Filter od aktivnog uglja i multifunkcionalni filter koji apsorbuju prašinu, dim i ostale nečistoće iz vazduha i tako mogu proizvesti svež, čisti vazduh. Klima uređaji takođe mogu posedovati jonizator i polen filter koji se preporučuje osobama sa alergijama.

Odvlaživanje: U režimu hlađenja klima uređaji mogu održavati određenu vlažnost vazduha, pružajući osećaj kvalitetnijeg i svežeg vazduha. Pravilna vlažnost vazduha sprečava širenje plesni (buđi) i lišajeva što takođe povoljno utiče na osobe sa alergijama. Smatra se da je 40-60% prijatna vlažnost vazduha za ljudski organizam.

Ventilacija: Klima uređaji mogu posedovati funkciju ventilacije. Uzimajući vazduh iz unutrašnjosti prostorije klima uređaj ga zamenjuje sa spoljnim – svežim vazduhom koji zatim ubacuje u prostoriju. U međusezoni, kada grejanje/hlađenje nije potrebno, ventilacija može raditi zasebno i biti vrlo korisna.

Potrebna Vam je centralna klimatizacija ili ventilacija za Vaš objekat?
Upešno ste dodali proizvod u korpu.Da završite kupovinu kliknite ovde.Da otvorite korpu kliknite ovde.
x