+381 34 311 333 & 300 771 office@tipoklima.rs

Najpovoljnije grejanje klima uređajem

Početna ›› Najčesća pitanja ›› Najpovoljnije grejanje klima uređajem

Jedan od najjeftinijih, a ujedno i najefikasniji  vid  grejanja u današnje vreme je grejanje klima uređajima.

Grejanje na gas i klasično grejanje na struju je preskupo, grejanje na čvrsto gorivo je prljavo, centalno gradsko grejanje plaćate cele godine za sve manju toplotu koju dobijate. Klima uređaji troše najmanje struje od svih vidova elektro grejanja (kvarcna, TA peć, norveški radijator, kalorifer, mermerne ploče itd)

Razvojem inverter klima uređaja postignuta je još veća ušteda elektricne energije i produžen radni opseg grejanja i od -25 stepeni C.

Prednost klima uređaja je što on emituje 3-5 puta veću toplotnu energiju od uložene elektične energije koristeći princip toplotne pumpe ( uzima toplotu iz spoljnje sredine ).

Klasični on-off sistemi klima uređaja imaju mogućnost grejanja – dogrevanja do -5 spoljnje temperature i imaju stepen iskorišćenja COP u zavisnosti od energetske klase od 2,8 do 3,5 odnosno na 1 kw uložene električne energije dobijamo 2,0-3,5 kw toplotne energije. Mane ovih klima su što na nižim temperaturama pogotovo u uslovima velike vlažnosti spoljnja jedinica počinje da ledi i taj led (kada redovnim procesom defrostacije-otapanja klima ne otopi) blokira rad klima uređaja. U uslovima niskih temperatura otežan je i start kompresora klima uređaja pa treba izbeći rad klasičnih klima na temperaturama nižim od -5 stepeni.

Ovi problemi sa grejanjem su prevaziđeni sa inverter modelima klima uredjaja i sa njima se možete efikasno i jeftino grejati tokom cele zime. Stepen iskorišćenja inverterskih modela COP ide kod boljih modela i do 5.(1kw električne =5kw toplotne snage).

Prednosti grejanja klima uređajem su i efikasno i brzo zagrevanje prostorija, mogućnost programiranog uključenja (kod nekih modela i preko smart telefona), nema pepela, prljavštine potrebe za jačim strujnim napajanjem kao kod grejalica, kalorifera, nema izduvavanja staklene prašine kao kod TA peći itd.

Klima uređajima rešavate problem grejanja i hlađenja.

Potrebna Vam je centralna klimatizacija ili ventilacija za Vaš objekat?
Upešno ste dodali proizvod u korpu.Da završite kupovinu kliknite ovde.Da otvorite korpu kliknite ovde.
x